Brandwerend Composiet

Jules Dock Development heeft een composiet laminaatopbouw ontwikkelt welke voldoet aan de brandeisen voor gebouwen. Een composiet hars is over het algemeen een brandbaar materiaal. In verband met de duurzaamheid, gewichtsreductie en besparing op onderhoud zijn deze mogelijkheden voor het toepassen van composiet in gebouwen uitgewerkt.

De uiteindelijke laminaatopbouw is een unieke samenstelling van materialen waarbij een juiste balans is gevonden voor de brandbaarheid, duurzaamheid, onderhouds eigenshappen en structurele eisen. Er is uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de benodigde eigenschappen van onderdelen voor gebouwen. Het ontwikkeltraject bestond uit verschillende fases waarbij diverse testen zijn gevalideerd door een externe engineering partij en laboratorium.

.

brandwerendheid4
Triodos_1

Bio-Based Composiet

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in alle sectoren waarin composiet wordt toegepast. Jules Dock Development heeft ervaring in het toepassen van bio-based composiet materialen, zoals vezels van jute, vlas of basalt en bio-hars. Voor de productie van deze harsen is deels gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het percentage bio-based materiaal in deze harsen gaat tot wel 60%.

Complex Gevormde Brugleuningen

Door de vormvrijheid van composiet materialen kunnen brugleuningen van composiet materiaal worden geproduceerd in de meest complexe vormen. Door de vezels zodanig te oriënteren in de  belastingdominante richting, kan er een enorm gewicht worden bespaart. Deze massareductie zorgt voor een veel eenvoudigere installatie ten opzichte van traditionele brugleuningen. Daarnaast hebben de toegepaste materialen een lange levensduur, wat de leuningen onderhoudsarm maakt.

Exercitiebrug4
WindFarm

Wind Energie

Composiet materialen worden gebruikt in de bladen van traditionele windturbines, op land en op zee. Ook in de toepassing van kleine windturbines wordt de rotor doorgaans gemaakt van composiet materialen. Jules Dock Development heeft ervaring in de ontwikkeling en productie van meerdere rotorconcepten in de windindustrie, voor zowel onshore als offshore toepassingen.