Jules Dock Development » Punter project

Punter project

Binnen het Punter project wordt onderzoek gedaan naar een West-Friese zeilpunter en wordt deze ook gebouwd. Daarnaast zal worden onderzocht hoe nanocoatings bescherming kunnen bieden voor het boven- en onderwaterschip van de boot.

Het onderzoeksgedeelte naar de punter richt zich op het sneller laten varen van de boot op aan de windse koersen en vindt plaats op de TU Delft. Onderdeel hiervan is het maken van een model van de punter dat in de kleine sleeptank van het hydromechanica laboratorium van de TU Delft getest wordt. Dit onderzoeksdeel wordt uitgevoerd door Sietske Hendriks als bacheloronderzoeksproject samen met drie andere studenten.

De bouw van de nieuwe punter wordt in samenwerking met het Albeda college en Jules Dock uitgevoerd. Dit gebeurt op een maritieme innovatiekavel op de RDM campus. Hier wordt de punter gebouwd door de leerlingen van het Albeda college. De studenten worden begeleid door Sietske Hendriks, Felix Moonen en Pieter Welling (Jules Dock), en Wim de Wit (docent Albeda College). Praktische adviezen op het gebied van scheepsbouw worden gegeven door Wouter Schalk (hoofdleermeester stichting historisch schip De Delft).
Ook zal er onderzoek gedaan worden naar nanocoatings. Er zal een klein literatuuronderzoek naar weerstandsvermindering gedaan worden door Sietske Hendriks en een groter onderzoek naar hoe Varend Mobiel Erfgoed beschermd kan worden met behulp van nanocoatings. Dit onderzoek zal plaatsvinden in een samenwerking tussen Sietske Hendriks, Jules Dock en het Mobiel Erfgoed Centrum.

 

EFRO-met-tekst

Top