Conceptontwikkeling

Van idee tot realiseerbaar product

Wilt u een nieuw product ontwikkelen of uw huidige product verbeteren? En heeft u wel eens aan composiet gedacht? Door de unieke eigenschappen en eindeloze mogelijkheden van composiet materialen valt de keuze steeds vaker op dit veelzijdige materiaal. Door onze integrale kennis van composiet materialen analyseren wij de mogelijkheden voor uw specifieke toepassing. Met uw eisen bepalen wij de geschikte composiet materialen en stemmen hier de juiste productiestrategie op af. Aan de hand van 3D CAD modellering ontwerpen wij elk detail, wat resulteert in een maakbaar product, waarin de eigenschappen van composiet materialen optimaal worden benut.

Waarom composiet?

Composiet heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Een belangrijk voordeel is de vormbaarheid van het materiaal. Hierdoor kunnen de meest uiteenlopende complexe vormen worden geproduceerd. Door de juiste samenstelling tussen de matrix en vezelversterking kan met composiet een zeer hoge sterkte en stijfheid worden bereikt, en toch zeer lichtgewicht zijn. Daarnaast zijn composieten resistent tegen corrosie wat het duurzaam en onderhoudsarm maakt.

 

Integraal productontwikkeling

Door onze integrale kennis van composiet materialen en productie analyseren wij  de mogelijkheden voor uw product. Aan de hand van de beoogde eigenschappen stemmen wij de geschikte composiet materialen en productiestrategie af. Jules Dock Development beschikt over een eigen mallenbouw en composiet productie afdeling. Hierdoor zijn wij in staat in uw project te voorzien van alle stappen; van 3D tekenen, materiaalselectie, berekeningen, productiestrategie, tot en met mallenbouw en productie.